lördag 3 mars 2012

Belysning i Ludvigs rum

Nu har Ludvig fått flytta in i sitt rum - progress! Så här bor han nu:




Som (kanske) synes är det inte helt klart än - piffningen har inte kommit långt. Det ska upp hyllor och tavlor, en gardinstång + gardiner och nya lampor. Fler leksaker ska flytta in och med dem förvaringslådor att ställa i bokhyllan. Mattan fick flytta in igår, och jag är hur nöjd som helst!

Men. Det är inte helt enkelt att välja inredningsdetaljer. Faktiskt. När det kommer till att välja lampa/lampor är jag, om inte nollställd, så väldigt velig. Turkost är (som någon kanske redan gissat) själva "färgtemat" i rummet, utöver vitt. Ska kompletteras med hallonrosa/röd. Alltså kollar jag mest på turkosa lampor; en taklampa och någon slags fönsterbelysning (häng/stående/ljusslinga).

Fönsterlampa alternativ 1 och 2 - hängande respektive stående.

Fönsterlampa alternativ 3 - ljusslinga.

Taklampa alternativ 1 och 2.

Taklampa alternativ 3 och 4.

Ett femte alternativ för taklampa är förstås att köpa en vit rislampa och piffa den själv med t ex klistermärken och/eller vattenfärg.

Så. Nu är det er tur. Vilka lampor ska jag/vi välja? Någon av de jag vissat? Eller sitter du på något alldeles förträffligt bra tips på en fin lampa, passande för Ludvigs rum och till vettigt pris? Nämnas bör kanske att gardinerna är - just det - turkosa. Spets.

Don't be shy!


P.S. Lampbilderna är lånade från Darling Things, Lekmer, Jollyroom, Jollyroom, Lekmer, Åhléns och Åhléns.

3 kommentarer:

j.S.m sa...

Jag gillar fönster alt 3 + tak alt 1. alt 4 tak är underbar men känns vuxen. Men jag skulle nog vilja se dig designa en egen taklampa m. matchande fönsterlampor. Man kan ju rocka loss lite då med eget tryck. Kanske turkosa myror som kryper över lampan? ;)

Underbart rum för övrigt. Önskar vi hade stort nog för Oliver & Emilia att ha varsina egna rum. Är också en succer för turkos just nu så nu när vi ska ändra om i "barnens rum" så blir det nog en turkos sida för Oliver och en lila sida till Emilia.

ÄLSKAR Ludvigs säng med sänghimmel! Superfint.

Sofia sa...

Röstar på fönsteralternativ 1 den hängande alltså:)och till taket alternativ 2. Va fint han får, nu måste vi ju verkligen komma och inspektera :)

Susanne sa...

Alt 1 på både fönsterlampa och taklampa. Alltså den hängande fönsterlampan och den turkosprickiga taklampan.